Noora H.
Olen saanut jonkin verran kysymyksiä marraskuisesta Kalifornian road tripista. Tässä kootusti vastaukset, olkaapa hyvä!
Kauanko reissuun kannattaa varata aikaa?
Meidän matkamme kesti tasan kaksi viikkoa, lauantaista lauantaihin, ja se oli mielestäni oikein passeli aika. Kahdessa viikossa ehdimme koluta New Yorkin, San Franciscon ja San Diegon, ajaa Highway Onen ja yöpyä sen varrella parissa paikassa. New Yorkissa olimme matkan alussa ja lopussa yhteensä viisi yötä, San Franciscossa ja San Diegossa kolme yötä.
Pitääkö majoitukset varata etukäteen vai löytyykö tienvarsimotelleista aina tilaa?
Me varasimme majoitukset samana päivänä tienpäältä ja yövyimme aina hotelleissa. Kauden ulkopuolella hotellit eivät maksaneet kovinkaan paljon enemmän kuin simppelimmät motellit. Pricelinen ja Hotwiren kautta sai erinomaisia diilejä, harvalla reissulla meillä on ollut yhtä tasokkaita hotelleja.
Miten foodie pärjää road tripilla?
Syömällä In-n-Outissa. Tienpäällä jätimme googlaamiset sikseen ja söimme pääasiassa In-n-Outissa. Matkan varrelta olisi varmasti löytynyt useitakin hyviä ravintoloita, mutta niiden etsiminen olisi vienyt oman aikansa. Yöpymiskohteissa söimme sitten vähän paremmin, joskaan fine diningin puolelle ei tällä reissulla menty. Pari matkalla hyväksi havaittua ravintolaa olivat Rockefeller Pub Manhattan Beachilla ja Ironside, La Puerta ja Searsucker San Diegossa. Reissun paras brunssi oli Carmelin From Scratch -ravintolassa, jonka pannukakut olivat valehtelematta kaksi kertaa pääni kokoisia.
Missä kaupungeissa kannattaa yöpyä?
Me yövyimme San Franciscosta San Diegoon ajaessa Montereyssa, Venturassa ja Manhattan Beachilla. Monterey oli sympaattinen pikkukaupunki, josta oli helppo jatkaa Pebble Beachin golf-kentälle ja Seventeen Mile Drivelle. Venturaan saavuimme yöllä. Venturasta näimme lähinnä meksikolaisittain sisustetun ja ruotsinlaivaa muistuttavan Crowne Plazan. Manhattan Beach oli reissun yllättäjä, Losin lähellä sijaitsevassa pikkukaupungissa pystyi jopa kävelemään.
Mitä jos inhoaa autossa istumista?
Siitä selviää hengissä. En ole suuri autoilun ystävä, mutta upeat maisemat ja paikalliset radiokanavat viihdyttivät matkalla. Muutaman kerran meinasi iskeä autokuolema, siihen hyvää lääkettä olivat vaellus Big Surissa ja koko päivän kestävä shoppailukierros Venturan lähellä sijaitsevassa outletissa.
Paljonko reissussa palaa rahaa?
Riippuu tietysti reissaajasta, mutta ihan halpaa lystiä road trip Amerikassa ei ole. Me säästimme matkustamalla sesongin ulkopuolella: meno-paluu-lennot Nykiin sai alle 400 eurolla, auton vuokraus viikoksi taisi olla vähän päälle satasen ja hotelleihin sai hyviä tarjouksia. Eniten rahaa meni ulkona syömiseen ja shoppailuun, niissäkin on tosin mahdollista säästää. Lounaat söimme pääasiassa pikaruokapaikoissa, maassa kun on niiden suhteen valinnanvaraa ja suht terveellisiäkin vaihtoehtoja tarjolla.
Autossa istumista ja pikaruokaa. Montako kiloa toit tuliaisena?
Vyötäröllä en yhtään, matkalaukussa muutaman. Nautin urheilusta ja harvemmin kaipaan siitä taukoa, joten lomillakin tulee treenattua. Onneksi reissun päällä pääsi treenaaman melko hyvin. San Franciscossa kävin Soul Cycle -tunnilla eli spinningissä ja yhtenä päivänä vuokrasimme pyörät. Kaupungeissa tuli käveltyä järjettömän paljon ja useampana aamuna kävimme myös aamulenkillä. Energiaa sai siis purettua ennen autossa istumista.
Mitä tekisit toisin?
Olisin vain yhden tai kaksi yötä San Diegossa. Au pair -aikoina kaupunki oli kiva, mutta sesongin ulkopuolella se oli aavistuksen tylsä. Lasten kanssa kaupungista saisi varmaan enemmän irti, siellä on monia kivoja kohteita lapsiperheille. Olisin myös San Franciscossa useamman yön, sillä kaupunki vei sydämeni kertaheitolla.
Pelottiko kertaakaan ja oliko siellä turvallista matkustaa?
Ei pelottanut. Kävelimme myöhään illalla kaupunkien keskustoissa, käytimme pääasiassa Uberia sekä julkisia ja ajelimme sivuteitä pimeällä. Reissussa pärjää hyvin, kun käyttää maalaisjärkeä ja jättää Comptonit väliin.